Професор Александър Кекуле е един от водещите експерти- вирусолози в Германия . Неговото

...
Професор Александър Кекуле е един от водещите експерти- вирусолози в Германия . Неговото
Коментари Харесай

Очаква ли ни вирусен ураган наесен? Немски вирусолог със смразяващо предупреждение:

Професор Александър Кекуле е един от водещите експерти- вирусолози в Германия . Неговото мнение е желано по отношение на епидемията от ковид неведнъж, а самият той напълно не е оптимист по отношение на развиването на болестта.

Професор Кекуле отправи съществени критики срещу разхлабването на ограниченията в страната, даже заприказва за „ вирусен вихър “, който може да зелее Германия през есента.

Кекуле счита, че рестриктивните мерки, въведени поради ковид, се подвигат прекомерно бързо, прекаленно по едно и също време и с необятна ръка, до момента в който в действителност е нужна устойчива защитна идея.

 професор Кекуле

В същото време институтът „ Роберт Кох “, най-авторитетната инстанция за развиването на болестта в Германия, бие паника, че от три дни насам броят на новозаразените още веднъж пораства, пише „ Дойче веле “.

Скоро няма да имаме нито ваксина, нито лекарство

На вчерашната среща сред канцлерката Ангела Меркел и министър-председателите на обособените немски провинции бе решено още преди началото на лятната ваканция всички възпитаници в страната последователно да се върнат назад в класните стаи.

Ще бъдат обезпечени и спомагателни потенциали за връщане на децата в детските градини и яслите.В тази връзка професор Кекуле предизвестява, че отварянето на учебните заведения и детските градини неизбежно ще докара до бързо повишаване на епидемиологичната интензивност. По неговите думи, концепцията да се защищават децата благодарение на маски е чисто и просто илюзия.

Експертът признава, че строгите карантинни ограничения са на път да разрушат обществения, политическия и икономическия живот в Германия и че произлизащите от тях отрицателни последствия за човешкото здраве може да се окажат по-сериозни в съпоставяне със смъртността от пандемията. Въпреки това, прибавя Кекуле, облекчения за контактите сред хората могат да се вкарват едвам когато има надеждна отбрана против заболяването.

А в скоро време най-вероятно няма да има нито ваксина, нито стаден имунитет, нито лекарство против COVID-19, споделя професорът и изброява четирите най-важни детайла на ефикасната отбрана до тогава: да се пазят рисковите групи, да се носят маски, да се изяснява на хората по какъв начин се развива инфекцията, резултатите от извършените проби да водят до бързи реакции на управляващите.

 ковид

Още години

„ Най-опасният ни зложелател в този момент е не толкоз вирусът, колкото времето “, споделя Кекуле и разяснява, че пандемията не е злополука, протичаща се в занимателен каданс, а има избухлива динамичност. „ Политиката е на път още веднъж да изгуби съревнованието с времето “, предизвестява вирусологът.

Според него, епидемията от ковид може да избухне през есента с нова мощ: „ Липсата на имунитет, занемаряването на защитните ограничения, незадоволителната протекция на рисковите групи – всичко това може да докара през есента до вирусен вихър “, счита вирусологът.

Учените са единомислещи, че новият вирус ще обикаля земното кълбо още години. Да, броят на новозаразените в тези страни, които взеха съществени ограничения, най-вероятно ще спадне през идните месеци (включително и заради по-високите температури през лятото), само че пандемията занапред ще се популяризира в разрастващите страни и в южното полукълбо.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР